قرآن وسنت
یک شنبه 14 آبان 1391برچسب:, :: 10:21 :: نويسنده : قرآن وسنت

 

 
 
 

الله سبحان دين اسلام را بهترين دين براي مسلمين قرارداده است وهمچنين نعمتهاي زيادي به مسلمانان ارزاني داشته است يكي ازاين نعمتها عيد قرار دادن روزجمعه است و يكي از فرايض مهم اسلام كه به روزجمعه تعلق ميگيرد برپايي نمازجمعه ميباشد

الله سبحان دين اسلام را بهترين دين براي مسلمين قرارداده است وهمچنين نعمتهاي زيادي به مسلمانان ارزاني داشته است يكي ازاين نعمتها عيد قرار دادن روزجمعه است و يكي از فرايض مهم اسلام كه به روزجمعه تعلق ميگيرد برپايي نمازجمعه ميباشد، نمازجمعه جلوه اي زيبا از سيماي اسلام و نشان دهنده عظمت وشكوه وهمبستگي اُمت اسلام است، نماز جمعه مهمترين وكارآمدترين پايگاه اساسي ديني وپايگاه بزرگ عبادي ، تبليغي و جهادي اسلام ميباشد و حضور انبوه مردم در نماز جمعه تجلي ايمان و نشانه اسلام دوستي آنان ميباشد. نماز جمعه يكي از بزرگترين شعاير اسلام و مظهر وحدت ، مساوات و صميميت مسلمانان است و اهداف بزرگ معنوي، فرهنگي و ســياسي را در قبال دارد، براستي اگرمسلمانان آنگونه كه اسلام در نظرگرفته است آنرا با روح وجسم، بيداري وهوشياري وبا اشتراك همگاني اداء كننــد يقيناً به ايشان اعتلاي ايماني ، اُخوت اسلامي، بصيرت و دانايي وعظمت و شگوفايي مي بخشد. نمازجمعه نيروگاه روحي، تربيت گاه دينــــــي ملاقات همگاني وحتي مانورسياسي براي مسلمين است كه قلب دشمنان شانرا مي لرزاند و هرگـونه طمع و توطئه شان عليه اسلام و مومـنين را نقش برآب ميسازد چنانچه يكي از دشمنان اسلام بزبان خود به اين گفته اعتراف ميكندوميگويد« تا وقتيكه مسلمانان قرآن،جهاد، كنگره جهاني حج و نماز جمعه را داشته باشند ما برايشان پيروز نخواهيم شد » بخاطر همين ثمرات فراوان است كه پروردگارعــالم آنرا بر مسلمين فرض حتمي و لازمي نموده « هرچند اطفال ، زنان ،مسافرين ، بيماران و نابينايان » را كه اهل عذراند از اين مكلفيت معاف ساخته ويك سوره قرآنكريم رابنام جمعه گذاشته ودرآن از مسلمانان خواسته است كه هنگام بلند شدن صداي اذان نمازجمعه دست از كاروبار«خريد و فروش» برداشته، بازارها را تعطيل نموده و بسوي مساجد براي اداي نمازجمعه بشتابند و كساني را كه معامله وسرگرمي ها ايشان را از اداي نماز مانع ميشوند سرزنش كرده است.  

قرآنكريم سوره جمعه آيه 9: ترجمه: اي مومنان وقتي براي نماز جمعه ندا ميشود پس بسوي ذكر خدا و نماز بشـــتابيد و خريد و فروش را ترك كنيد اين بهتر است براي شما اگر بدانيد پس آنگاه كه نماز اداي شد دوباره پراگنده شويد در زمين و از فضل خدا جستجوي نمايد وخدا را بسيار ياد كنيد تا رستگارشويد.

در احاديث مختلفي پيامبراسلام حضرت محمد مصطفي«ص» به كسانيكه نسبت به نماز جمعه اهميت ميدهند وآنرا با شوق وعلاقه برگزار ميكنند مژده و خبرخوش ميدهد و همچنين به افرادي كه به اين نماز بي توجهي و بي پروايي نشان ميدهند هشدارهاي خطرناكي ارشاد ميفرمايند ...

1- هركس در روز جمعه غسل كند ولباس خوب بپوشد و اگرعطر داشته باشد از آن استـفاده كند سپس براي نماز جمعه به مسجد حاضر شـود و ازبالاي گردنهاي كسانيكه پيش از وي به مسجد آمده اند نگذرد وهرآنچه پروردگار به او توفيق داد از نمازهاي نافله و... بخواند وهنگاميكه امام براي خطبه به منبر بالا شود ، او با ادب و خاموش گوش به خطبه امام كند و اينكه نماز را با جماعت بخواند و از نماز فارغ شود« ايــــن نمازجمعه كفاره گناهانش بين اين جمعه وجمعه گذشته اش خواهد شد ». « رواه ابن ماجه »

2- چون روزجمعه ميشود فرشتگان الهي بردروازه مسجد مي ايستند ونام كساني را كه دراول وقت به مسجد ميآينديكي بعد ازديگري مينويسند،كسيكه وقت وازهمه اولتربه مسجد ميآيد مانندكسي است كه شتـري در روز جمعه قرباني كند، دومي مانند كسي است كه گاوي را قرباني كند و فرد بعدي مانند كسي است كه گوسفندي را قرباني كند و بعد از آن بترتيب مانند كسي است كه مرغي را درراه الله«ج» قربان كرده باشد وچون امام براي خطبه به منبربنشيندآن فرشتگان دفترهاي خود را جمع ميكنند و به خطبه امام گوش ميدهند « رواه البخاري »

3- هركس بدون عذر شرعي نماز جمعه را ترك كند در يكي از دفــترهاي پروردگار متعال كه قابل محو وتغيير نيست، نامش منافق نوشته ميشود.

4- كسيكه« مسلمانيكه » سه نمازجمعه را پي در پي واز روي بي پروايي و بدون كدام عذرشرعي ترك كند، الله«ج» برقلبش مُهرذلت را ميزند« اواز هرگونه توفيق و مدد الهي محروم ميشود » مگراينكه توبه كند« رواه ابوداود و نسايي »

نمازجمعه برچه كساني فرض است؟

 

نمازجمعه بر هر مرد آزاد،بالغ ، مقيم و مسلمان فرض ولي بر مريض، مسافر ، زن و يا معذور فرض نيست اما اگر ايشان اشتراك كنند مشكلي ندارد. وقت نمازجمعه عيناً وقت نمازظهر است ،خواندن نمازجمعه بدون ازامام كمترازسه نفرصحيح نيست وبراي اين نمازدومرتبه اذان دادن سنت است يكي براي دعوت مردم به نمازو ديگري درآغازخطبه، دراذان اول بايد تمام مردم كاروبار خودرا تعطيل كنند وبسوي مساجدبراي اداي نماز حركت كنندو زمانيكه امام به منبربنشيند اذان دوم روبروي وي داده شودوامام دوخطبه ميخوانددروقت خطبه امام،مقتديان بايدبه كاري مشغول نشوند واگر كسي حرفي بزند از ثواب گوش كردن خطبه محروم ميگردد.توجه: مسلماني كه به خداوند«ج» ايمان داشته باشد وازعذاب اوهراسان وبه بهشت او دل بسته باشد آيا ممكن است كه از دادن اكثريك ساعت وقت درهفته به اين عبادت زيبا و پُربركت دريغ ورزد و وقت مبارك نمازجمعه رابه بازي و تفريح و همچنين غفلت سپري كند وازآن همه بركات ومزيت ها خود رامحروم كند،پس از الله«ج»  بترسيد اي مومنين و به اداي نماز جمعه و جماعت پايبندي نشان دهيد.

 

شنبه 13 آبان 1391برچسب:, :: 17:45 :: نويسنده : قرآن وسنت

برادر وخواهر مسلمان متوجه باش كه يكي از نمازهاي پنجگانه اي كه الله«ج» بر ما و شما فرض گردانيده است نمازصبح است،اين نماز به نزد الله«ج» نسبت به نمازهاي ديگر داراي فضايل و درجات بيشتري ميباشد،مهفوم حديث رسول الله«ص» است كه فرمودند: در اين وقت نماز صبح است كه انسانهاي با خدا و متـــقي از انسانهاي منافق صفت و مسلمان نما فرق داده ميشود و نيز مبارك ارشاد فرمودند : كسيكه نماز صبح را ترك كند ضمن اينكه گنهكار ميِِِـــــــشود در شيون و مراحل زندگي خود آنشخص به مشكلات و پريشاني هاي زيادي مبتلا ميشود.

              

حضرت محمد مصطفي«ص» در يك حديثي بطور خلاصه و فشرده  در مورد فضيلت نماز صبح ميفرمايند...

اداء  نمودن نماز صبح با جماعت بهتر از عبادات و قيام تمام شب است

بزرگترين علت قضاء شدن نماز صبح دير خوابيدن است. كسانيكه شبها تا ساعت ١٢ و يا ١ شب فيلم ها و يا برنامه هاي تلويزوني را تماشاء ميكنند هرگز نمي توانند براي نمازصبح بيدار شوند. بي خوابي شب اگرموجب قضاء شدن نماز صبح باشد جايز نيست و لو اينكه اين بي خوابي در جهت كارهاي مباح و جايز باشد، حتي اگر شخصـي پس از اداء نمودن نماز خفتن مشـــغول به ذكر ، تلاوت قرآنكريم ، مطالعه وتكرار درس يا موعظه و غيره... باشد و در اثر آن اعمال شبانه، نماز صبحش قضاء شود اين همه كردار و افعال شبانه اش ناجايز است ، در حاليـــــكه شب بيداري اكثر مردم در شرايط كنوني در كارهاي لهو و لعب و بيهوده گويي صرف ميشود ، در حديثي از رسول الله «ص» ارشاد شده كه فرمودند: شما اي امت من سنت هاي مرا زنده نگهداريد ، بعد از اداء نماز عشاء « خفتن » زود برويــــــد به بستر و بخوابيد تا براي نماز صبح بتوانيد راحت بيدار شويد. البته بعد از اداء نماز خفتن ، بقدر ضرورت ميتوان صبحت كرد و يا در كارهاي دينـــي ديــــگر مشغول شد. صرف نمودن و خوردن غذاي هاي سنگين و چند قسم غذا بالاي يكديگر كه فعلاً در بين جامعه رايج گرديده ، استفاده نمودن از نوشيده نيها درشب بعد از ادائ نماز خفتن « مانند چاهي ، قهوه ...» چون اينها باعث ميشود كه انسان تا دير وقت بيدار بماند و نيز بي خوابي را همراه دارد. و همين بي خوابي باعث ميشود كه انسان نتواند براي نماز صبــح بيدارشود . بعد از اداء نماز خفتن طبق رسومات رايچ دير به بستر رفتن و مخالف سنت رسول الله «ص» و بدون از وضوء خواب شدن. خواننده گرامي به همه ما و شـما لازم اسـت كه خود و اهل منـــزل خود را همواره محاسبه كنيم كه چه كسي نماز صبح را خوانده و چه كسي آنرا نخوانـده و آنرا قضاء نموده است. خواهــــر محترم شما نيز خود و فرزندان خويـش را محاسبه كنيد و فرزنـداني كه به حد بلوغ رسيده اند و  نماز به آنها فرض قرار داده  شده است آنها را بايد هميشه تاكيد نموده و براي نماز صبح بيدار كنيد نه اينكه در خواب غفلت فرو رفته و پس از طلوع آفتاب براي صبحانه بـــــلند شوند و شما هيچ اعتنايي نداشته باشيد ، در حاليــــــكه مادر مسئول فرزندان و شوهر مسئول همسر خويش است .

 

آن كسانيكه نماز صبح را ترك ميكنند بايد بدانند و مطـالعه داشته باشند  كه اين نماز چقدر فضيلت  و مرتبه والاي دارد  و آگاه شوند كه رسول الله «ص» در حديثي ارشاد فرمـــــودند : اگر مومنان قدر و مقام نماز صبح  را بدانند بدون  شك كه آن مسلمانان ميروند حتي بالاي سينه هاي شان به مساجد براي اداء اين فريضه الهي.            <  اهميت نماز صبح و تساهل ما >

 

پنج شنبه 4 آبان 1391برچسب:, :: 18:1 :: نويسنده : قرآن وسنت

ای عزیزان به شما هدیه زیـــــــــزدان آمد
عید فرخنـــــــده ی نورانی قربان آمد
حاجیان سعی شما شد به حقیقت مقبول
رحمت واسعــــه ی حضــرت ســـبحان آمد
عید قربان به حقیقـــت...زخــــــداوند کریم
آفتابی به شــــــب ظلمت انســــان آمد
جمله دلهاچو کویری ست پر از فصل عطش
بر کویــــر دل ما...نعــــــــــــمت باران آمد
خاک میسوخت در اندوه عطش باحسرت

نقش در سینه ی این خاک.. گلستان آمد
امر شد تا که به قربانـــــــی اسماعیلش
آن خلیــــلی که پذیرفتـــه ز رحـــــمان امد
امتحان داد به خوبی بخـــــــدا ابــــراهیم
جای آن ذبح عظیمی که به قربــــان آمد
آن حسینی که زحج رفت سوی کرببــلا
به خدا بهر سر افـــــرازی قـــــــــرآن آمد.




عید سعید قربان بر همه مبارک…
 

پنج شنبه 4 آبان 1391برچسب:, :: 8:57 :: نويسنده : قرآن وسنت

 

 

روز عرفه چه روزی است ؟

روز عرفه هم نهمین روز از ماه ذی الحجه است که اعمال مخصوص خودش را دارد.

حاجیان گرامی در این روز در بیابانی نزدیک شهر مکّه به نام " عرفات " دور هم جمع می شوند و خدا را عبادت می کنند. روز عرفه، روز دعا و نماز و راز و نیاز با خداست، روز بخشیده شدن گناهان مـاست؛ پس تا میتونیـد دعـا کنیــد و آن زمـان که اشکت می چکــد گرم، غنیــمت دان و مـا را هم دعـــا کن!

روز نیایش و روز بارش چشم های خاکیان بر شما آسمانیان مبارک باد

حمد می گوییم خدای مهربان  / خالق و سازنده این مکان

 

آفریده این زمین و آسمان  / کائنات و جمله موجود آن . . .

روز بریدن از خاک و پیوند با افلاک و روز توسل به مقام ربوبیت حضرت حق است

 

خوشا آن بنده با عهد و پیوند / که دارد بازگشتی با خداوند

 

به کام خویش اگر چندی رود راه / چو باز آید نیاز آرد به درگاه . . .

الهى چون در تو مى نگرم از آنچه خوانده ام شرم دارم . . .

حاجیان گرم دعا و زائر اصلی برفت

رفته سمت کربلای پر بلا امشب حسین

اگر باشد گناه عالمینم

چه غم دارم که غمخوار حسینم

دل در جوشش ناب عرفه، وضو می گیرد

و در صحرای تفتیده عرفات، جاری می شود

آن جا که ایوان هزار نقش خداشناسی است . . .

عرفه روزی است که خدا درهای مغفرت و بخشش و رحمتش را بر روی بندگان خود آنان می گشاید . . .

یا رب به محمد و علی و زهرا  / یا رب به حسین و حسن و آل عبا

کز سر لطف بر آر حاجتم در دو سرا / بی منت خلق یا علی الاعلا . . .

ای جمله بی کسان عالم را کَس / یک جو کرمت یار من بی کَس بس

هر کَس به کسی و حضرتی می نازد / جز حضرت تو ندارد این بی کَس ، کَس

میخواهم در ابریترین لحظهها فریاد بزنم و از باران عرفه سیراب شوم . . .

خدایا

آن‌گاه که جان ها و اندیشه ها از نسیم فرح‌بخش نام و یادت سرشار است

بگذار در برکه عرفه، خود را از زنگار غفلت و معصیت شست‌وشو دهیم . . .

یا رب ز گناه زشت خود منفعلم / وز قول بد و فعل بد خود خجلم

فیضی به دلم ز عالم قدس رسان / تا محو شود خیال باطل ز دلم . . .

روز عرفه، روز بی پیرایگی و آراستگی در عرفات خدا

و روز زمزمه رازمندی های حسین و روز برخورد اشک و لبخند است . . .

جز وصل تو دل به هرچه بستم توبه / بی یاد تو هر جا که نشستم توبه

در حضرت تو توبه شکستم صد بار / زین توبه که صدبار شکستم توبه . . .

تو آنچنانی که من دوست دارم ، پس مرا آنچنان کن که تو دوست داری . . .

در زلال آفتاب نگاه خداوند، قنوت عشق را عاشقانه به زمزمه می نشینیم

در روز عرفه که سجاده ای به وسعت هستی گسترده است . . .

به خدا تا اندازه ی امیدوار باش که جرات گناه کردن پیدا نکنی

و از اون تا اندازه ی بترس که از رحمت اون ناامید نشوی . . .

الهی ، مرا عمل بهشت نیست و طاقت دوزخ ندارم

اکنون کار با فضل تو افتاد . . .

الهی ،آن خواهم که هیچ نخواهم

الهی ، رجب بگذشت و ما از خود نگذشتیم ، تو از ما بگذر

الهی ، به حق خودت حضورم ده و از جمال آفتاب آفرینت نورم ده

الهی راز دل را نهفتن دشوار است و گفتن دشوارتر

الهی ، چون تو حاضری چه جویم ، چون تو ناظری چه گویم

الهی آگر بخواهم شرمسارم ، و اگر نخواهم گرفتار

الهی در بسته نیست، ما دست و پا بسته ایم

خدایا دیده ای بینا به من ده / دلی پر شور و بی پروا به من ده

دستم از هر چیز خالیست / دلی سرشار چون دریا به من ده . . .

جز خدا کیست که در سایه مهرش باشیم

رحمت اوست که پیوسته پناه من و توست . . .

از خدا برگشتگان را کار چندان سخت نیست

سخت کار ما بود کز ما خدا برگشته است . . .

در سکوتی که دلت دست دعا باز نمود

یاد ما باش که محتاج دعاییم هنوز . . .

خدایا

من اگر بد کنم

تو را بنده های خوب بسیار است

اما تو اگر مدارا نکنی

من را خدای دیگر کجاست ؟

بار الها! دفتر جرم مرا روز جزاباز مکن

من به امید عطای تو خطا کار شدم . . .

یا رب رو سیاهم مکنی / محتاج گدا و پادشاهم مکنی

مو سیه ام کردی به رحمت خویش / با موی سپید رو سیاهم مکنی . . .

خوشا دل سپردن به عشق خدایی / ز قید هوس های دنیا رهایی

خوشا، از گناهان همه توبه کردن / به درگاه حق، نیمه شب، چهر سایی

خوشا بر فراز جهان پر گشودن / گذشتن ز خودبینی و خود نمایی . . .

خدایا من چه سازم خسته ی راهی درازم

نه فرهادم که مرُد از داغ شیرین، نه ایوبم که با دنیا بسازم . . .

از پنجره ی روزگار به درخت عمر که مینگرم / خوشتر از یاد خداوند ثمری نیست

مطمئن باش ، حرفهایت هرچند تکراری باشد

یکی هست که به آنها گوش میدهد آن کسی نیست جز خدا . . .

 

بسم الله الرحمن الرحیم

نصیحت پبامبراعظم صل الله علیه وسلم به امت خویش

حضرت ابوذررضی الله وعنه    نقل می کند که رسول اکرم صل الله علیه وسلم  فرمودند:تورابه تقوای الله تعالی وصیت می کنم:زیرا تقوا ریشه تمام نیکی ها ست وبه تلاوت قرآن کریم وذکر الله اهتمام کن ،زیرا باعث تذکره تو درآسمانها ونور زمین می شود.اغلب

 

اوقات ساکت باش،زیرا خیردرسکوت است.این امر شیطان رادفع کرده ودرکارهای دین کمک می کند.ازخنده بسیاردوری کن زیرا دل ازآن می میرد ونور چهره ازبین می رود. جهاد رابرخود لازم گیرکه فخرامت من همین است. بامساکین ومستمندان محبت داشته باش وباآنها همنشینی کن وبه افراد پایین ترازخود توجه کن وبه افراد بالاتر ازخود توجه نداشته باش زیرا این عمل باعث ناسپاسی وکفران نعمتهایی می شودکه خداوند به تو اعطا کرده است باخویشاوندان صله رحم کن گرچه آنها باتو قطع رابطه کنند. ازبیان حق بیم وهراسی نداشته باش گرچه حق برای کسی تلخ باشد. درراه الله ازملامن وسرزنش هیچ کس بیم نداشته باش ازبیان عیوب دیگران باعیوب خود مشغول باش ودرعیبی که خودت مبتلا هستی،اگردیگران به آن مبتلاهستند برآنها پرخاش نکن. ای ابوذر هیچ دانشی بالاتراز حسن تدبیر نیست ودوری واجتناب ازامور ناجایز،بهترین پرهیزکاری است وهیچ شرافتی ومناعتی همچون خلق وخوی خوب نیست

دو شنبه 2 آبان 1391برچسب:, :: 9:53 :: نويسنده : قرآن وسنت

 

شاعر می‌گوید:

 

نفسی التی تملک الأشیاء ذاهبة      فکیف أبکی علی شئ إذا ذهبا

 

«خودم که صاحب چیزها هستم، از بین می‌روم؛ پس چگونه به خاطر از دست دادن چیزی گریه کنم»؟

 

 دنیا با تمام طلا، نقره، مقام ها، کاخ ها و قصرهایش، ارزش یک قطره اشک را ندارد. در سنن امام ترمذی از پیامبر -صلی الله علیه وسلم- روایت شده که فرموده است: «الدنیا ملعونةٌ، ملعونٌ ما فیها إلا ذکْر اللهِ، وما والاه، وعالماً ومتعلَّماً؛ دنیا و آن چه که در دنیا است، ملعون هستند به جز ذکر خدا و آن چه که به آن نزدیک و شبیه است و دانشمند و دانش‌آموز»

متاع و دارایی های دنیا، فقط امانت هایی هستند که مدتی در اختیار ما می‌باشند. لبید، می‌گوید:

وما المالُ والأهلون إلا ودِیعةٌ      ولابدَّ یوماً أنْ تُردَّ الودائعُ

 

«مال و خانواده، امانت هایی بیش نیستند و امانت ها باید روزی برگردانده شوند»

 

ثروت های هنگفت، املاک و ماشین ها، یک لحظه هم زمان مرگ انسان را به تاخیر نمی‌اندازند. حاتم طایی می‌گوید:

 

لعَمْرُکَ ما یُغنی الثَّراءُ عن الفتى        إذا حشرجتْ یوماً وضاق بها الصَّدْرُ

 

«سوگند می‌خورم آن گاه که مرگ فرا می‌رسد و نفس به آخر می‌آید، ثروت و دارایی، برای انسان هیچ کاری نمی‌کند»

 حکما گفته‌اند: به هر چیزی ارزش و جایگاه معقول آن را بده؛ دنیا و آن چه در آن است، ارزش مومن را ندارد؛ «وَمَا هَذِهِ الْحَیَاةُ الدُّنْیَا إِلَّا لَهْوٌ وَلَعِبٌ» (عنکبوت:64) «و زندگانی دنیا، سرگرمی و بازیچه‌ای بیش نیست»

 حسن بصری می‌گوید: هیچ چیزی جز بهشت را ارزش و بهای خود مدان؛ وجود مومن، گران بهاست، اما برخی آن را ارزان می‌فروشند. کسانی که به خاطر از دست دادن دارایی، نابودی خانه و آتش گرفتن اتومبیل خود بی‌صبری می‌کنند و بر عکس، به خاطر نقص ایمان و گناهان و کوتاهی‌های خود در عبادت پروردگار، تاسف نمی‌خورند، خواهند دانست که آن ها به اندازه نوحه و گریه‌ای که برای دنیا سر داده و به خاطر گناهان تاسف نخورده‌اند، در اشتباه بوده و کار نابجایی کرده‌اند؛ چراکه قضیه، قضیه ارزش ها، جایگاه ها و مسئولیت‌هاست. «إِنَّ هَؤُلَاءِ یُحِبُّونَ الْعَاجِلَةَ وَیَذَرُونَ وَرَاءَهُمْ یَوْمًا ثَقِیلًا» (انسان:27) «بی‌گمان این ها، دنیا را دوست دارند و روز دشوار و سخت (آخرت) را ترک می‌کنند»

 

 محبت واقعی

 از دوستان خدا باش تا خوشبخت شوی؛ خوشبخت‌ترین مردم، کسی است که بالاترین هدف خود را محبت خداوند قرار داده است. چه زیبا می‌فرماید: «یُحِبُّهُمْ وَیُحِبُّونَهُ» (مائده:54) «خدا، آن ها را دوست می‌دارد و آن ها، خداوند را دوست می‌دارند». یکی از مفسرین می‌گوید: این که می‌گوید: آن ها، خدا را دوست می‌دارند، عجیب نیست؛ بلکه عجیب، این است که می‌گوید: او، آن ها را دوست می‌دارد. خداوند، ذاتی است که به بندگانش روزی می‌دهد، آنان را سرپرستی می‌نماید و سپس آن ها را دوست می‌دارد؛ «قُلْ إِنْ کُنْتُمْ تُحِبُّونَ اللَّهَ فَاتَّبِعُونِی یُحْبِبْکُمُ اللَّهُ» (آل عمران:34) «بگو: اگر شما خدا را دوست دارید، پس از من پیروی کنید تا خدا، شما را دوست بدارد»

 

 به برترین خصوصیت علی بن ابی طالب -رضی الله عنه- بنگر؛ همان خصوصیتی که هم چون تاجی بر سر او می‌درخشد؛ منظورم فرموده پیامبر -صلّی الله علیه وسلم- در مورد او می‌باشد که: «او، مردی است که خدا و پیامبرش را دوست دارد و خدا و پیامبرش نیز او را دوست دارند»

 

یکی از اصحاب «قُلْ هُوَ اللَّهُ أَحَدٌ» را دوست داشت و از این‌رو در هر رکعت نماز همین سوره را می‌خواند و آن را تکرار می‌نمود و دلش را با این سوره زنده می‌کرد. پیامبر-صلّی الله علیه وسلّم- به او فرمود: « حبُّک إیَّاها أدْخَلَکَ الجَنَّةَ؛ محبتت با این سوره، تو را وارد بهشت می‌کند»

چه زیباست دو بیت شعری که در گذشته در شرح حال یکی از علما می‌خواندم:

 

إذا کان حـب الهائمین من الوری         بلیـلی و سلمـی اللـب و العـقـلا

 

فمـاذا عسی أن یفعل الهائم الذی       سری قلبه شوقاً إلی العالم الأعلی

 

«وقتی محبت و عشق به لیلی و سلمی، عقل عاشقان سرگشته آن ها را سلب می‌نماید، پس فردی که قلبش، مشتاق ملکوت اعلی است، چگونه خواهد بود»؟

 

 «وَقَالَتِ الْیَهُودُ وَالنَّصَارَى نَحْنُ أَبْنَاءُ اللَّهِ وَأَحِبَّاؤُهُ قُلْ فَلِمَ یُعَذِّبُکُمْ بِذُنُوبِکُمْ» (مائده:18)«یهودیان و نصاری، گفتند: ما، پسران و دوستان خدا هستیم؛ بگو: پس چرا شما را به خاطر گناهانتان عذاب می‌دهد»؟

 

عشق به یک زن، مجنون لیلی را کشت و قارون را محبت مال و دارایی، هلاک کرد و فرعون را محبت مقام، نابود نمود؛ اما حمزه و حنظله به خاطر محبت خدا و پیامبرش، کشته شدند؛ به راستی که چه تفاوت زیادی با هم دارند!

دو شنبه 1 آبان 1391برچسب:, :: 9:25 :: نويسنده : قرآن وسنت

 

 

شش صفات

خداوند کامیابی هر دو جهان را در دین و محنت دین قرار داده است، در محنت دین چند صفات وجود دارد که هر کس آنها را بداند و بر آنها عمل کند، زندگی کردن مطابق دین بر او آسان می باشد، که عبارتند از:

کلمه طیب ( لا اله اله الله محمد رسول الله )  ، نماز، علم و ذکر ، اکرام مسلم  ، اخلاص نیت ، دعوت و تبلیغ

اول : کلمه طیب ( لا اله اله الله محمد رسول الله )   : این کلمه از گوینده ی خود چهار تقاضا دارد : 1- لفظ 2- معنی 3 مقصد 4 فضیلت

لفظ : این کلمه به زبان عربی نازل شده و باید به همان صورت ادا شود.

معنی : هیچ معبودی بر حق غیر از خداوند وجود ندارد و حضرت محمد ( ص ) پیامبر و رسول بر حق خداوند می باشد.

مقصد: هر کاری با خواست و اراده ی الله تعالی انجام می شود و بدون خواست و اراده ی الله جل جلاله مخلوق هیچ کاری نمی تواند انجام دهد، این یقین در دل ما پیدا شود. و گذراندن بیست و چهار ساعت زندگی طبق سنت پیامبر (ص) سبب کامیابی دو جهان و گذراندن زندگی به غیر از طریقه های پیامبر ( ص ) سبب ناکامی دنیا و آخرت می شود.

فضیلت : (لا اله الا الله) : فضایل این کلمه بسیار زیادند ، در حدیثی آمده است که هر کسی با اخلاص این کلمه را بخواند داخل بهشت می شود. و در حدیثی دیگر آمده است که هر کسی یکبار این کلمه را بخواند چهار هزار گناه کبیره از او معاف می شود.

( محمد رسول الله ) : مفهوم حدیث رسول الله (ص) است که : بی شک کسی در قیامت به من نزدیکتر خواهد بود که بیش از بقیه برای من درود فرستاده باشد.

دوم نماز :

 مقصد نماز این است که با دو رکعت نماز مسایل کوچک و بزرگ دنیا و آخرتمان را حل کنیم.

فضایل : در حدیثی آمده که هر کس بر نماز پایبندی کند ، خداوند او را به پنج صورت اکرام می کند: اول اینکه تنگی رزق را از او دور می کند.دوم عذاب قبر از او دور کرده می شود، سوم روز قیامت اعمال نامه اش به دست راستش داده می شود، چهارم اینکه از پل صراط مانند برق رد می شود، پنجم اینکه بدون حساب و کتاب وارد جنّت می شود.

سوم علم و ذکر:

 علم یعنی دانستن، اینقدر علم باید یاد بگیریم که پاکی ناپاکی، جایز ناجایز، حلال حرام، محرم و نامحرم را از یکدیگر تشخیص بدهیم.

بزرگترین علم، علم قرآن است و مفهوم حدیث آنحضرت (ص) است که : بهترین شما کسی است که قرآن را یاد بگیرد و به دیگران یاد بدهد.

ذکر : هر دلی که ذکر می کند مثالش مثل زنده است و هر دلی که ذکر نمی کند مثل مرده.

سه تا ذکرهستند که هرکس آنها را صد صد بار صبح و صد صد بار عصر با پایبندی انجام دهد جزء ذاکرین شمرده می شود، و جنت هشت دروازه دارد یکی مخصوص ذاکرین است که خندان خندان وارد جنت می شوند. ( سوم کلمه، درود شریف و استغفار)

چهارم اکرام مسلم : مقصد اینست که به طریقه ی رسول الله (ص) با مخلوقات الله جل جلاله رفتار کنیم. مفهوم حدیث پیامبر اکرم (ص) است که: هر کس یک حاجت مسلمانی را برآورده کند، خداوند هفتاد و سه حاجت او را برآورده میکند ، یکی در دنیا و هفتاد و دو در آخرت.

پنجم اخلاص نیت:

مقصد این است که هر کار نیکی را به رضای الله (ج) انجام دهیم و مفهوم حدیث است که : خداوند به صورتها و مال های شما نگاه نمی کند بلکه به دل ها و اعمال شما نگاه میکند. هرکس یک عدد خرما در راه خداوند صدقه کند به اندازه ی کوه احد به او ثواب می رسد و هر کس به اندازه ی کوه احد طلا و جواهرات بخاطر ریا صدقه کند هیچ ثوابی به او نمی رسد.

ششم دعوت و تبلیغ:

مقصد این است که هم خودمان دیندار شویم و هم دیگران را به سمت دین دعوت دهیم، خداوند برای این کار 124000 کم و بیش پیامبر فرستاده است. حضرت محمد (ص) آخرین نبی بوده است و بعد از ایشان دروازه ی نبوت بسته شده و کار انبیاء بر دوش این امت گذاشته شده است. برای یاد گرفتن این کار در اولین فرصت باید چهار ماه در راه الله (ج) تشکیل شویم و تمام زندگی مقصد خود قرار دهیم.

 

برخی از مسایل

فرایض وضوء:

چهارتا هستند: 1- شستن صورت از محل روییدن مو تا زیر چانه 2- شستن هر دو دست تا آرنج 3- مسح یک چهارم سر 4- شستن هر دو پا تا قوزک

سنت های وضوء :

سیزده تا هستند : 1- نیت 2- بسم الله گفتن 3- شستن دستها تا مچ 4- مسواک زدن 5- آب در دهان چرخاندن 6- شستن داخل بینی 7- خلال کردن ریش 8- خلال کردن لای انگشتان دست و پا 9- هر عضوی را سه بار شستن 10- مسح کردن تمام سر 11- مسح کردن گوش ها 12- به ترتیب 13- پی در پی

مستحبات وضوء :

پنج تا هستند: 1- نشستن بر جای بلند و پاک 2- صورت به طرف قبله کردن 3- کمک نگرفتن از دیگران 4- مسح گردن 5- از طرف راست شروع کردن

شکننده های وضوء :

هشت تا هستند: 1- بول و براز 2- خارج شدن باد از شکم 3- جاری شدن خون یا ریم از بدن 4- استفراغ کردن به ادازه ی پری دهان 5- تکیه دادن به خواب 6- مستی و دیوانگی 7- بیهوشی 8- قهقهه فرد بالغ در نماز

مکروهات وضوء :

چهار تا هستند: 1- نشستن بر جای ناپاک 2- صحبت دنیایی کردن 3- پاک کردن بینی با انگشت دست راست 4- خلاف سنت وضو گرفتن

فرایض غسل :

سه تا هستند : 1- آب در دهن چرخاندن( مضمضه ) 2- داخل بینی را شستن ( استنشاق ) 3- شستن تمام بدن طوریکه به اندازه ی یک تار مو از بدن خشک نماند.

سنت های غسل :

پنج تا هستند: 1- شستن دست ها تا مچ 2- استنجا کردن 3- پاک کردن ناپاکی ها و نیت پاکی کردن 4- گرفتن وضوی کامل 5- ریختن آب بر بدن سه بار

مکروهات غسل:

چهار تا هستند: 1- رو یا پشت به طرف قبله بودن 2- صحبت کردن در حال غسل 3- اسراف کردن آب 4- خلاف سنت غسل گرفتن

فرایض نماز :

سیزده تا هستند، هفت بیرون نماز که به آنها شرط می گویند و شش داخل نماز که به آنها رکن گفته می گویند.

شرط های نماز:

هفت تا هستند: 1- پاکی بدن 2- پاکی لباس 3- پاکی جای نماز 4- ستر عورت 5- وقت نماز 6- استقبال قبله 7- نیت

رکن های نماز:

شش تا هستند: 1- تکبیرة الاحرام 2- قیام 3- قرائت 4- رکوع 5- دوسجده 6- نشستن در التحیات آخری

 

 

واجبات نماز:

چهارده تا هستند: 1- خواندن سوره فاتحه در دو رکعت اول نماز فرض و تمام رکعات دیگر نمازها 2- خواندن سوره ای دیگر به همراه سوره ی فاتحه در دو رکعت اول نماز فرض و تمام رکعات دیگر نمازها 3- قومه 4- جلسه 5- نشستن در االتحیات اولی به اندازه ی خواندن االتحیات در نمازهای بیش از دو رکعت 6- خواندن التحیات در قعده ی اولی و دومی 7- در قعده ی اولی بیش از التحیات چیزی نخواندن 8- پیروی از امام 9- به ترتیب ادا کردن ارکان 10- تعدیل ارکان 11- رعایت قرائت های سری و جهری 12- گفتن تکبیر و خواندن دعای قنوت در رکعت سوم نماز وتر 13- شش تکبیر زائد نمازهای عید 14- با لفظ سلام نماز را تمام کردن

شکننده های نماز:

هجده تا هستند: 1- سخن گفتن در نماز به هر صورت 2- سلام کردن 3- دادن جواب سلام و جواب عطسه و آمین گفتن برای دعا بغیر از آمین گفتن در پایان سوره ی فاتحه 4- گفتن «انا لله و انا الیه راجعون» بر خبر بد و گفتن الحمدلله بر خبر خوب و گفتن سبحان الله بر خبر عجیب 5- آه و ناله کردن بخاطر درد و بیماری 6- بغیر از امام خود دیگری را لقمه دادن 7- در نماز قرآن را نگاه کردن و خواندن 8- عمل کثیر( یعنی طوری عمل کردن در نماز که اگر کسی ببیند فکر کند که در نماز نیست.) 9- قرآن را زیاد غلط خواندن 10-خوردن و نوشیدن 11- به اندازه ی دو صف راه رفتن در نماز 12- برگرداندن سینه بدون عذر در نماز 13- سجده کردن در جای ناپاک 14- ظاهر شدن ستر به اندازه ی یک رکن در نماز 15- در دعای نماز اینطور چیزی را خواستن که از انسانی می خواهند. 16- بخاطر درد یا مصیبتی اینطور نالیدن که صدا در بیاید. 17- خندیدن انسان بالغ با صدای بلند در نماز 18 پیشی گرفتن از امام در ارکان نماز

اصول دوازده گانه :

دوازده اصول در زندگی هستند که رعایت آنها ضروری است و به سه قسمت تقسیم می شوند.:

اول چهار عملی که باید زیاد انجام داده شوند: 1- دعوت الی الله 2- تعلیم و تعلّم 3- ذکر و عبادت 4- حسن سلوک و خدمت

دوم چهار عملی که باید کم انجام داده شوند: 1- کم خوردن 2- کم خوابیدن 3- کم از مسجد بیرون رفتن 4- کم به صحبت دنیایی مشغول بودن

سوم چهار عملی که اصلا نباید انجام داده شوند: 1- سؤال کردن ( گدایی ) 2- طمع قلبی 3- اسراف کردن 4- بدون اجازه ی دیگران به اموال آنها دست زدن

ده نور

ده عمل هستند که در انجام آنها نور وجود دارد : 1- احترام مسجد 2- پایبندی به تکبیر اولی 3- پایبندی به نماز های نفلی به خصوص نماز تهجد 4- پایبندی به تسبیحات 5- اطاعت کردن از امیر صاحب 6- شرکت کردن در اعمال اجتماعی 7- حفاظت کردن اعضای بدن 8- تلاوت قرآن 9- صبر کردن 10- ترک لایعنی

 

برخی از دعاهای مسنون:

دعای وارد شدن به مسجد:

بِسمِ اللهِ اَلصَّلاةُ وَالسَّلامُ عَلی رَسولِ اللهِ اَللّهُمَّ اغفِرلِی ذُنوبی وَافتَح لی اَبوابَ رَحمَتِکَ، نَوَیتُ سَُّنَت الاِعتِکافُ مادُمتُ فی هذَا المَسجِدِ

دعای خارج شدن از مسجد:

بِسمِ اللهِ اَلصَّلاةُ وَالسَّلامُ عَلی رَسولِ اللهِ اَللّهُمَّ اغفِرلِی ذُنوبی وَ إنّی أَسئَلُکَ مِن فَضلِکَ وَ رَحَمتِکَ

دعای هنگام غذا خوردن

بِسمِ اللهِ عَلی بَرکَتِ اللهِ ( اگر فراموش کرده و اواسط غذا خوردن بیاش آمد، بگوید: بِسمِ اللهِ اَوَّلُهُ وَ آخِرُهُ )

دعای پایان غذا خوردن

اَلحَمدُ لِلّهِ الَّذی اَطعَمَنا وَ سَقانا وَ جَعَلَنا مِنَ المُسلِمینَ

دعا غذای مهمانی :

اَللّهُمَّ اَطعِم مَن اَطعَمَنی وَ اَسقِ مَن سَقانِی

دعای هنگام خوابیدن:

اَللّهُمَّ بِاِسمِکَ اَموتُ وَ اَحیا

دعای هنگام بیدر شدن از خواب :

اَلحَمدُ لِلّهِ الَّذی اَحیانا بَعدَ ما آماتِنا وَ اِلَیهِ النُّشور

دعای پایان وضو:

اَشهَدُ اَن لا اِلهَ اِلَّا اللهُ وَحدَه لا شَریکَ لَه وَ اَشهَدُ اَنَّ مُحَمَّدً رَسولُ اللهِ ، اَللّهُمَّ اِجعَلنِی مِنَ التَّوّابینَ وَ اِجعَلنِی مِنَ المُتَطَهِّرینَ

دعای وارد شدن به دستشویی:

اَللّهُمَّ اِنّی اَعوذُ بِکَ مِنَ الخُبثِ وَ الخَبائِثِ

دعای خارج شدن از دستشویی:

غُفرانَکَ  ( یا «اَلحَمدُ لِلّهِ الَّذی اَذهَبَ عَنِّی الأذَی وَ عافانِی» )

دعای وارد شدن به حمام :

اَللّهُمَّ اِنّی اَعوذُ بِکَ مِنَ الرِّجسِ النَّجِسِ الخَبیثِ الشَّیطانِ الرَّجیمِ

دعای سوار شدن به ماشین:

سُبحانَ الَّذی سَخَّرَ لَنا هذا وَ ما کُنَّا لَهُ مُقرِنینَ وَاِنَّا اِلَی رَبِّنا لَمُنقَلِبونَ

 

آداب گشت

در آداب گشت باید سه چیز بیان شود: 1- اهمیت دین 2- محنت انبیا و صحابه 3- آداب گشت و برای کسانی که تازه تشکیل هستن صفت اول و صفت ششم از شش صفات بیان شود بعد از آ آداب گشت را مختصر بیان کند.

درمیانی

در حلقه ی درمیانی باید شش صفات بیان شود و به همراه هر صفت، صفت ششم نیز بیان شود و مطالبه صورت گیرد. ومن الله توفیق





 
صفحه قبل 1 2 3 صفحه بعد
پيوندها


ورود اعضا:

نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)

<-PollName->

<-PollItems->

خبرنامه وب سایت:





آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 49
بازدید دیروز : 0
بازدید هفته : 49
بازدید ماه : 49
بازدید کل : 397489
تعداد مطالب : 27
تعداد نظرات : 33
تعداد آنلاین : 1

Alternative content


گلچينی از بهترين سرودهای اسلامی از خوانندگان جهان اسلام
براي مشاهده تمامي سايتها کليک کنيد

لوگوی سایتها و وبلاگهای اهل سنت

محکوم کردن توهین به پیامبر